Yulianovich | 14 Березня 2013, о 22:04 |
---|---|
![]() Користувач |
Кожен погодиться з тим, що акуратно укладена комутація на концертному майданчику справляє хороше враження на музикантів, ніж хитросплетіння скуйдовжених дротів під ногами. Одна з перших навичок, яке отримує студент японського звукового технікуму, це те, як треба змотувати кабелі. За весь час навчання вони " намотують" стільки кілометрів дротів, що, врешті-решт, усі дії виконуються на повному автоматі. В Україні, на жаль, багато хто змотує кабелі, як звичайні вірьовки. В результаті, такий спосіб змотування призводить до того, що розмотана комутація виглядає такою, що побувала в серйозній переробці. Приховувати не стану, я і сам колись практикував змотування дротів "через лікоть", але, добре, вчасно знайшлися ті, хто показав і розповів, як треба правильно поводитися з кабелями. Цей спосіб називається у японців " вісімкою", а в англомовному середовищі він часто згадується, як "Over Under". Спочатку, він здається складним і безглуздим, але після перших 50 кабелів починаєш розуміти усі його переваги. Отже, приступимо. Ілюстрації зроблені на основі картинок з сайту http://gagaga.info. Перший виток робиться, як завжди: ![]() ![]() ![]() ![]() |
"стара хата" | 14 Березня 2013, о 22:37 |
![]() Користувач |
Закарбувалося в пам’яті десь з 87 року. Лабух, в якого на той час було чого повчитись, починав змотувати мікрофонні кабелі починаючи від середини складаючи в пучок (тримаючи руки на відстані 30-40см.) (приблизно як господині витріпану доріжку). Кінцівку фіксувати кількома витками навколо пучка не натягуючи канон.Він легко розмотується і нескручується. Признак поганого тону - змотування в колечко, або на лікоть (як вуйко шнурок). Правша мотає на лівий лікоть і постійно за годинником звідси скручений в рогалик кабель. (траплялось бачити такий скручений кабель, що скрутлі стирчали з підлоги як антени. Доречі гітарист чи вокаліст, що виходить в зал до танцюючого народу мимоволі йде колом по одній траєкторії (за годинником - як фасоля по тичці) після цього кабель як "СПРУНДЖИНА" (це власні спостереження.) Цікава тема. |
Віталік Вус | 14 Березня 2013, о 23:41 |
Користувач |
О_о...А я ввесь час мотав на лікоть і думав,що все геніально і просто |
Артур | 15 Березня 2013, о 20:06 |
![]() Користувач |
А я всі кабелі змотую наступним чином: беру за кінці, складаю вдвое, потім знову за кінці і в четверо, і т.д. а потім роблю вузлик. На місці роботи розмотуємо вузлик, і шнурок сам розкладается. |
Андрій | 9 Квітня 2013, о 22:16 |
![]() Користувач |
Тема досить актуальна. Мене один мій товариш (барабанщик, циган від народження) навчив змотувати кабелі "як циган вожжі". З тих пір всі мої кабелі служать без проблем десятиліяттями. А як же це? - Запитаєте ви. Спробую пояснити. Беремо кабель в одну руку (наприклад в ліву) за кінець долонями від себе на великий палець, другою рукою (правою) беремо на деякій відстані (залежить від габаритів вашого кофра для кабелів) так само. Затим знову підхоплюємо кабель лівою рукою на великий палець, потім знову правою так само і так далі... Таким чином кабель складається "вісімкою". Залишок кабеля приблизно в пів метра беремо правою рукою і робимо два-три витки поперек "вісімки" і пропускаємо йго в одне з кілець "вісімки". Кладемо в кофр (валізу, ящик, чи що там у вас). Найцікавіше буде потім, коли ві будете розмотувати кабель. Виймаємо кабель з кофра, беремо йго за кільце "вісімки" в яке пропущений той самий залишок кабеля. Виймаємо його, розмотуємо витки поперек "вісімки" і ефектно, утримуючи за кінець з якого починали складати кабель, кидаємо "вісімку вперед. Кабель (якої б довжини він не був) без проблем росправляється. І ніяких "жучків" вузлів та інших неприємностей. Цей метод дуже добре себе виправдовує для мікрофонних та інших кабелів в екрані.
|
Роман Паславський | 9 Квітня 2013, о 22:59 |
![]() Користувач |
Андрюха |
Володимир Боршош | 10 Квітня 2013, о 13:02 |
![]() Користувач |
Змотую кабелі так як пан Артур тільки вкінці фіксую все липучкою. На наступній халтурі попробую як на відео. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти