Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Функціонування розділу "Куплю/продам".
Функціонування розділу "Куплю/продам".

Тема перенесена в розділ "Відгуки про роботу порталу".

Юрку, я тему спеціально запостив в Вільному розділі, бо сюди ніхто не заглядає. Розумію що це порушення, але дуже багато часу вже забирає перегортання Продажного розділу.

При модернізації слід врахувати потрібність наявності лічильника заходів в тему продажі. Буде видно чи оголошення цікавить користувачів, чи ні. А то люди виставлюять інструменти, чи обладнання, а чи воно комусь цікаве - невідомо. Коменти ні про що дуже не говорять.

Переніс назад)
Це абсолютно не порушення, нам цікаво знати думку відвідувачів сайту, адже сайт працює не для адміністрації, а для користувачів. Лічильник, думаю, буде. Обмеження робити сенсу немає, якщо в людини 100 акордеонів, то най си їх продає, чого йому забороняти) Інша річ, що мусить бути можливість в покупця відфільтрувати непотрібно інформацію, щоб не бачити зайвого. Ну і, звісно, контроль має бути за дублями, розмежування нових і вживаних товарів. Щодо обов'язковості ціни, питання неоднозначне, не знаю чи варто примушувати вказувати ціну. Але, в будь-якому, випадку, стимулювати до вказання ціни варто, адже без цін розділ оголошень малоінформативний. Якщо і не буде обов'язкової вимоги щодо ціни, то мали б бути допоміжні засоби - пониження пріоритету оголошень без ціни, не показування їх в результатах пошуку, тощо.

Невказання ціни - 99,99999% ознака масового комерційного оголошення: або заниження рекомендованих дилерських цін (за що можна неілюзорно відгребти), або банальна конкуренція.

У новій реалізації куплю/продам треба зробити кнопку "Поскаржитись модератору" аналогічно до розділу фанер.

Зробити можливість перемикання відображення (стислий та детальний списки, галерея)

Заборонити користувачам створювати власні категорії товару і навести лад в існуючих.

Моя думка, що варта щоб була вказана ціна. Принаймі вживаних девайсів. Ніхто не забороняє її знизити, особливо коли є примітка про можливість торгу. А то виходить до непристойного - написав щоб закинув продавець ціну в приват, а прийшло повідомлення з номером телефону. Та і крім цієї дошки продаж існує безліч комерційних ресурсів. Портал позиціонується як мистецький, значить і відділ для продажі непотрібного обладнання. Він так і задумувався на початку, якщо мені не зраджує пам'ять. А то вже засилля оголошеннь продавців які й до музики не дуже мають відношення. Інструменти і обладнання по реальних цінах продаються.  Ну а хто заломлює "космос", то й і продає свої 10, чи 8 мікрофонів по мало не подвійній ціні роками. Давайте разом радитись і приходити до спільного бачення цього питання.

Вітаю шановні колеги! Цікава тема, яка дасть в майбутньому результати. Відносно обмежень - це вірний крок в удосконалені Дошки оголошень. 

Хочеться відмітити: такі торгові портали, як eBay, Aukro реєсруют своїх користувачів за слідуючими вимогами: 1). ідентифікаційний номер 2).мобільний номер

3). рейтинг про порядність (набувається із часом і формується відносно відгуків покупців) 4). деталізовано описується товар, що продається, а саме: ціна, тех.стан,

оригінальні фото. Бажаю minus.lviv.ua  Вдалих змін.

"Поскаржитись модератору" - обов'язково

ідділ для продажі непотрібного обладнання." - якщо буде окреме поле "новий чи б/у",  то користувачі зможуть собі відфільтрувати потрібну інформацію.

"ідентифікаційний номер" - треба подумати, що з того номера? Хто перевірятиме чи він справжній? Які можуть бути нюанси з законом про захист персональних даних... Хоча якщо продавець хоче продемонструвати відкритість, то, можливо, варто дати йому можливість вказати номер, а може й копію паспорта. Але й бажаючих користуватись порталом на умовах анонімності треба також врахувати.

"мобільний номер" - якщо для контактів між покупцем і продавцем, то мені здається краще переписуватись в приватних повідомленнях, тоді хоч якось будуть задокументовані домовленості і не буде отих "а я такого не казав", "а ви не так поняли". А якщо як контактні дані користувача, то можна, але ніхто ж не завадить вказати неіснуючий номер або "лєвий", за 10 грн. куплений.

"рейтинг про порядність" - думаю, буде, хоча чи вдасться придумати його об'єктивним, щоб не було як з рейтингом мінусовок і голосуваннями на сайті - це питання.

"деталізовано описується товар" - перелік обов'язкових значень буде, які саме поля робити обов'язковими - можна обговорювати.

Панове. Комерційна реклама повинна приносити порталу прибуток. Отже, пропоную. Прописати в правилах розміщення оголошень - професійним продавцям звертатись до Адміністратора. Поточні комерційні оголошення видалити з попережденням автора про причину видалення. Також в правилах прописати обов'язкові умови розміщення - телефон, ціна, ім'я продавця. В разі недотримання правил - видаляти або правити, якщо порушення було ненавмисним.

Я працюю модератором у відділу продаж на одному з російських музичних порталів. І все вищенаписане успішно працює.

Модератор повинен бути досвідченим, щоб брати на себе рішення в разі сумнівного вигляду оголошення. Громада повинна йому довіряти і прощати огріхи; допомагати йому. Для цього потрібна кнопка "поскаржитись на оголошення". А також давати правдиву інформацію на питання модератора.

Отже, таким чином ми позбудемось захаращення розілу продаж баригами та допоможемо порталу заробити кошти на його утримання.

От і я такої ж думки, що оголошення професійних продавців можуть бути закріплені (платно, звісно) в розділі. І не буде їм потреби поновлювати оголошення. Хіба редагувати. От тільки для цього потрібно лімітувати кількість оголошень. Ну і модератор повинен бути на розділ. Про лічильник відвідувань оголошення я вже писав. Це важливо, в першу чергу, продавцю. Бо зараз невідомо чи відкривають оголошення і чи взагалі предмет продажі з його ціною комусь цікавий.

Вважаю, що  контроль  за  дублями - це питання мало б бути на першому місці. 

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти