Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Функціонування розділу "Куплю/продам".
Функціонування розділу "Куплю/продам".

Звісно що у приват... А коментарі по ідеї можна закрити взагалі, вони не особо і потрібні, бо знову ж таки, для того аби поспілкуватися з продавцем є той самий приват... А у приваті кожен щоб мав кнопку блокування "достоєвського" чи "нєугодного душе"... Тоді й буде шик, поблокуємо по-тихому однин одного тай будемо мати чистий собі спокій 

Якщо не буде можливості задати питання, то буде ще гірше. Є "унікуми" що пишуть "всі питання по телефону...". Так що дзвонити зараз об одинадцятій вечора і питати чому продавець не подав елементарних даних про девайс чи інструмент? От публікування повних технічних характеристик я б заборонив. Досить дати посилання на сайт виробника. А то попадаються електронні переклади з "Інгліш" на "общєпонятний", то так і кортить спитати: а ти хоч розумієш зміст поданого тексту. Бо часто-густо це набір слів.

Коментарі повинні бути. Сайт задуманий насамперед як майданчик для колективного спілкування, а не дошка оголошень. Публічні відповіді зменшать кількість запитань, простіше раз в коментарі написати наприклад про наявність якоїсь деталі, аніж 100500 разів відповідати про це в ПП. По-друге, експертна думка або дискусія в коментарях може допомогти потенційному покупцю купити товар. Або відмовитись від його купівлі) Або говорити про меншу ціну. Впевнений, що на сайті достатньо компетентних людей, які зможуть фахово прокоментувати товар що продається (з аргументами, посиланнями і без хамства).

Функцію блокування в приваті підтримую. Але не блокування в публічних коментарях.

"всі питання по телефону..." схиляюсь до "песимізації" подібних оголошень (надання меншого пріоритету). Ну або заборони таких оголошень. Обгрунтування вище)

"
електронні переклади з "Інгліш" " треба, мабуть, заборонити. Але якщо продавець має натхнення грамотно і вичерпно оформити оголошення, то забороняти, мабуть, не варто.

"
посилання на сайт виробника", думаю, варто заохочувати, як і посилання на сайти з цінами для порівняння. Наприклад, "от в магазині такий інструмент коштує стіко, на ібеї стіко, а я прошу стіко". 

Юрку, погоджуюсь з твоїми міркуваннями. Відділ має працювати на користувачів порталу, то ж потрібно його так організувати щоб було легше спродати непотрібне.

Посилання на ціни  в наших інтернет-магазинах малодоречні, бо це ціни нових девайсів з "покращеними" накрутками. Тепер всі вміють користуватись пошуком і промоніторити ціни на Ебеях, Томані, чи де-інде.

Смішать мене трохи дописи :"прибув з Америки", "приїхав з Голандії" і т.п. Що є якась різниця? Хтось зуміє візуально, чи на слух оприділити де експлуатувався девайс? Є "довідка"?  Будь-який виробник підтвердить що продукцію відвантажують без відбракування і без прив'язки до географічного розташування. Хіба має бути відповідність стандарту СЕ для Европи, а для Штатів і Японії варіант мережевого живлення. Інструментів і обладнання (і нового, і б/в) на продаж  зараз стільки на руках, що їх кількість в декілька разів переважає кількість лабухів. Так що потрібно брати це до уваги.  

Я би пропонував ще зробити форму подачі оголошення як на АВТОРІА, де користувач повинен вибрати ВСЕ з готових списків, і тільки в полі "Коментар" додати трішки "отсебятины", тобто висловити свою думку про товар, що продає. Тоді буде і пошук по критеріях, і фільтр, і все інше. А також коментарі залишаться... А також для невідомих моделей та приладів додати параметр "Інше", де користувач зможе ввести параметри та дані про товар вручну... Юліанович правду сказав про "привезені з Америки" - така приписка мала би характеризувати систему живлення прилада і БІЛЬШ НІЧОГО, поскільки років 3-5 назад така приписка була показником імпорту, а зараз, враховуючи, що ставлять її всі кому не ліньки - то просто смішно і нервує якщо чесно... Таке враження складається, що всі тільки й роблять, що таряться апаратом за бугром, в що я мало вірю.

"ВСЕ з готових списків" зробити складно, бо в синтезатора одні параметри, в ударної установки чи трембіти - інші. Ми "сходу" точно всі параметри не придумаєм передбачити. Але якщо ви всі допоможете, то це можливо. Можна буде створити табличку на гугл.докс, наприклад і всім разом її заповнити.
Щодо "привезено з Америки", на мене, наприклад, воно має певний гіпнотичний вплив. Якщо це правда, що різниці ніякої, то варто, мабуть, заборонити ці вислови, щоб не вводити в оману потенційних покупців.

Табличку в Гугл докс - чудова ідея, всі би заповнили, відповідно до своїх знань, потім то все систематизувати і 

Я би пропонував, якщо продавець хоче показати якість свого товару - то хай фоткає шильдік, де написано Made in... Японія/Піндостан/та ін... А розказувати - привезений з Гамерики: кльово, Гамерика тепер 85% своїх товарів робить в Китаї. І америкоси свої товари вміють шанувати і наші, а також і там є варвари, які нищать девайси - тому не факт, що звідти буде кращий апарат/стан апарату/чи ще інший параметр! Моя думка...

Підписуюсь під роботи по каталогізації. Зможу допомогти по клавішних.

Судячи з досвіду експлуатації торгівельного розділу, треба або максимально заборонити внесення даних користувачем, або тут же модерувати.

Щодо товарів "звідтам". Вважаю, що акцентування на заморське походження є прийнятним тільки для автотехніки, де граю роль умови експлуатації та сервісного обслуговування (якість палива, мастил, доріг, хімки та ін.)

Щодо електроніки, то і там є любителі поюзати девайс на одне шоу, бо на наступному воно розсипається. Є купа речей, які лежали в кльозеті і вирішили продатись. Так що не все однозначно. От, правда, клавіш в "цилофані" (с) не бачив.

Підписуюсь під роботи по каталогізації

Теж зможу допомогти, по чому знаю... Надам допомогу по світлу та клавішних

Забороняти вислови "привезено/принесено з Америки/Німеччини/Кампуччії" звісно абсурд. Це відрижка совкового пережитку "маде ін "оттуда". Так як згадування про "запечатаність". Панове, "запечатати/розпечатати/перепечатати" хоч 100 разів. Весь асортимент скочшопу на кожному базарі, чи супермаркеті.

На буржуйських "продавальнях" вказують місце вирибництва не з патріотичною метою, а підкреслюють що виріб зроблено в передазійський період виробницта даної моделі. Хоча це теж відносно, бо багато виробників мають розташовані майже всі, або всі виробничі потужності в Азії.

Фобія на американо/японсько/європейське походження це світова хвороба і вона вміло підігрівається і плекається баригами цілого світу. Створена величезна індустрія по видурнюванню грошиків в довірливих лабухів всіх країв. Дуже багато міфів легко розвінчуються "сліпим тестуванням" на звук. Але мало хто на це йде, бо не хоче признати що такой переплатив за магію кількох слів на лейбі. "Понти велика сила!" (с)

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти