Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Функціонування розділу "Куплю/продам".
Функціонування розділу "Куплю/продам".

Сто відсотків!!!  Плюс,якщо таке можливо,ліміти цін.До1000грн-До2000грн-3000грн і вище.Думаю всім би було цікавіше і легко.Людина знає скільки грошей не жаль за мікрофон,процесор,динамік,чи інший девайс.Профільтрувала по ціні і зразу все перед очима.Починаючі не будуть ритись в  динакордах і ерцеефах,а крутіші музики не будуть витрачати час на перегортання сторінок з китайськими бетами по200грн і.т.п.Цим також можна вбити двох зайців-Оголошення без вказування ціни фільтр буде оминати.

Моя думка - потрібні розмежування на нове і вживанине, а також лімітування оголошень - 3 оголошення з аккаунту. Є добрі пропозиції вживаних дувайсів, але вони всі "тонуть". Добре було  б щоб залишалась дати розміщення оголошення, а не поновлень. А то річ пропонують пів року, а то і більше, а виглядає що вирішили продати вчора. Коли оголошення "бородате", то початківцям зрозуміліше що або ціна завищена, або девайс невартісний.

потрібні розмежування на нове і вживанине

Якщо нове попадає в категорію комерційних оголошень серійного продавця, то це одне, а якщо хтось купив у магазині нову запаковану річ, приніс додому, передумав і не розпаковуючи, виставив на продаж. Це як класифікувати?

Отож, все зводиться до фільтрування/розподілу за ознакою комерційності.

Краще додати ознаку "Новий/Вживаний" до властивостей товару, аби користувач при пошуку зміг собі відфільтрувати пропозиції.

а також лімітування оголошень - 3 оголошення з аккаунту.

Я вже бачу, як різко зросла кількість аккаунтів-клонів :) Їх і зараз є достатньо. Хто регулярно переглядає оголошення, той знає. Як варіант - не більше 3-х оголошень на одній сторінці. Але теж буде обходитись через клони. Частково ускладнити можна контролем за унікальністю номера телефону.

Добре було  б щоб залишалась дати розміщення оголошення, а не поновлень. А то річ пропонують пів року, а то і більше, а виглядає що вирішили продати вчора. Коли оголошення "бородате", то початківцям зрозуміліше що або ціна завищена, або девайс невартісний.

Не дуже добра ідея. Кількість оголошень тупо зросте, бо їх поститимуть повторно (хоч і зараз таке є). Краще додати дату і час до всіх подій, що стосується оголошення: коли було подано, коли хто коментував, коли востаннє було поновлено.

Короткий підсумок по попередній сторінці.

Наблюдать за лотом".

Гарна думка. Підозрюю, потрібні опціі "Зберегти у вибране" і "Повідомити про зміну ціни".

Ага! Ще "накручені" рейтинги додати так, ак на Аукро, і "працюю тільки по предоплаті" ! Не порівнюйте наш "нормальний" сайт з "Лайном - Аукро"

Ну, певний рейтинг мав би бути - дата реєстрації продавця, кількість проданих товарів. Можливо, кількість позитивних відгуків, хоча тут вже є ймовірність накрутки. Хоча якщо зробити все відкрито, щоб було видно хто саме плюсував рейтинг, то, думаю, користувачі сайту "виведуть на чисту воду" махінаторів) І нічого поганого в копіюванні якихось функцій немає, навіть якщо сайт в цілмоу вам не подобається.

Відправляти в баню за створення ідентичних оголошень.

Думаю, варто поруч з оголошенням виводити інші оголошення продавця, тоді відразу кидатиметься в очі, що оголошення однакові. А далі - кнопка "Повідомити модератора")

бажано було би навести порядок з дублями але це думаю не можливо тому що є 100 варіантів написання одного оголошення

Автоматично - складно, а за наявності контролю зі сторони користувачів сайту - запросто.

Юра, порядок можливий, коли буде обмежена кількість оголошень. ... 3 оголошення з аккаунту

Нє, то точно обмежувати не варто. Наприклад, розпродує людина студію, "по 3 шт" то сильно затягнеться) Достатньо, мабуть, розділити комерційні нові і "під замовлення" (яких багато) і б/у.

Те що продавці перезаливають мало не щоденно оголошення пояснюється бажанням мати оголошення на початку

А якщо заборонити видаляти оголошення? Тільки "апати" дозволити, напр. раз на тиждень. І контроль за дублями.

Ще було б непогано поставити (при поданні оголошення) обовязкове віконечко - нове б/у.

Однозначно треба.

Слід означити правило, за яким оголошення є комерційним чи продавець - комерсантом. Комерційні оголошення провинні бути платними.

Не дуже собі уявляю, як це зробити. Ну і якщо комерційні оголошення з дуже привабливою ціною, то чи є сенс відлякувати продавця платністю розміщення? Для початку все буде безкоштовно, а там - подивимся.

Плюс,якщо таке можливо,ліміти цін.До1000грн-До2000грн-3000грн і вище.

Для різних категорій товарів різні порядки цін. Тут треба буде просто дати можливість користувачу вказати межі цін, які його цікавлять. Це автоматично відкине все задороге чи задешеве.

Добре було б щоб залишалась дати розміщення оголошення, а не поновлень. А то річ пропонують пів року, а то і більше, а виглядає що вирішили продати вчора. Коли оголошення "бородате", то початківцям зрозуміліше що або ціна завищена, або девайс невартісний.

Дата розміщення - ок. Щоб було видно бородаті оголошення, якраз і думаю щоб заборонити видалення оголошень і заливання "по новому". Мабуть, варто також і показувати динаміку зміни ціни.

Якщо нове попадає в категорію комерційних оголошень серійного продавця, то це одне, а якщо хтось купив у магазині нову запаковану річ, приніс додому, передумав і не розпаковуючи, виставив на продаж. Це як класифікувати?

А якщо я хочу купити новий мікрофон без гарантії, то хіба мені принципово, серійний то продавець чи "разовий"? В будь-якому випадку, слід вказувати скільки продавець має оголошень (як на Сландо, наприклад), тоді покупець і зорієнтується, хто перед ним. Але спеціально розділяти на розділи, мабуть, не варто.

Частково ускладнити можна контролем за унікальністю номера телефону.

Оце гарна ідея, треба зробити номер телефону окремим полем і заборонити вказувати його в тексті оголошення.

Кількість оголошень тупо зросте, бо їх поститимуть повторно (хоч і зараз таке є). Краще додати дату і час до всіх подій, що стосується оголошення: коли було подано, коли хто коментував, коли востаннє було поновлено.

Згоден.

Наприклад, розпродує людина студію,

Ну то тема так і називається "Розпродую студійне обладнання". Так роблять на всіх профільних ресурсах. Не знаю чому ти так проти обмеження оголошень. Звичайний музикант не розпродує переважно велику кількість.

нову запаковану річ, приніс додому, передумав

Ну то й пише: "стан нового". Моя імха - нове це в офіційного дилера з гарантією.

Не знаю чому ти так проти обмеження оголошень.

Бо необгрунтовані обмеження - це зло) Я просто переконаний, що можна без обмеження кількості оголошень зробити розділ зручний для користувача. А там подивимся, не вдасться зробити зручно без обмежень - будем обмежувати.

Бо необгрунтовані обмеження - це зло

Юрку, я обгрунтував ніби потребу обмеження. Просто потрібно визначитись адміністрації по розділу продаж. В такому вигляді як він є, це банальний торгівельний майданчик. Приєднуєсь до думки ДІМА гурт "Дивограй":

Розділ взаємо обміну-допомоги-продажі між лабухами---став полем змагання 5-6х  торгашів

Юрку, я обгрунтував ніби потребу обмеження. Просто потрібно визначитись адміністрації по розділу продаж. В такому вигляді як він є, це банальний торгівельний майданчик. Приєднуєсь до думки ДІМА гурт "Дивограй":

Нєа, не обгрунтували. В чому проблема змагання 5-6х  торгашів?

А проблема в практично неможливості інших користувачів(крім цих 5-6) зручно і без великих затрат часу користуватись цим розділом.Виставлене в обід оголошення,до вечора вже на 20-ій сторінці(зверху вже накидано оголошень,які за роки всі вивчили напамять).Ідентична ситуація при пошуку-купівлі.Для одних проблема,для інших велика незручність.Хотів терміново купити 4-омний динамік,пропозицій не було,люди просто його не бачили.

Я би пропонував розподіл НОВЕ,Б\У(що виїхало за ворота заводу-Б\У в новому стані,-кажуть автодилери). Періоди цін(до1000,1000-2000,2000-3000,3000 і вище)Віконечко для номера і ціни.Віконце для вказання ЦІНИ -взагалі благодать-фільтр цін мав би упускати оголошення без ціни.Нікому не приємно переглядати такі оголошення-вони без змісту,або без основного каменя опирання в прийнятті рішення купити,чи ні.

Ніхто не забороняє писати оголошення без ціни.Але мені і багатьом іншим бажаючим фільтр ціни дав би можливість оминати такі дописи(оголошення без ціни-це ДОПИС).

Проблема з телефонно-банківськими терористами з товарами за півціни пригасне.І проблема ОБМЕЖЕННЯ автоматично зникає!Чи не так?

Відсутність пошуку в першу чергу змушує продавців намагатись втримати товар на першій сторінці, інакше не продасться. Відповідно покупцеві знайти щось можна лише тупим перелистуванням.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти